Veelgestelde vragen


Bestellen

 1. Hoe werkt bestellen? Je kunt eenvoudig bestellen via deze website. Er is geen minimaal bestelbedrag. Bestel je vóór 12.00 dan kun je kiezen voor bezorging op de volgende werkdag, of kies zelf een ander bezorgmoment. Let er op dat het menu wekelijks wisselt.

Bezorgen en afhalen

 1. Waar bezorgen jullie? Shortcut fietskoeriers bezorgt voor ons in Den Bosch in de postcodegebieden 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234 en 5246.
 2. Wanneer bezorgen jullie? Shortcut fietskoeriers bezorgt voor ons op dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 21.00 uur. Wil je er zeker van zijn dat je jouw maaltijd op een bepaalde tijd kan eten, laat het dan de dag ervoor leveren.
 3. Wat als ik niet thuis ben wanneer mijn bestelling wordt bezorgd? Geef bij je bestelling even door bij welke buren we je pakket af mogen geven als je niet thuis bent op het moment van bezorgen. Zorg er voor dat deze buren op de hoogte zijn en jouw pakket even in de koelkast kunnen zetten zodat je eten lekker vers blijft. 
 4. Wat kost bezorgen of afhalen? Afhalen is altijd gratis, bezorgen is gratis voor bestellingen boven de €50 incl. statiegeld, onder de €50 betaal je €6,50 bezorgkosten. Shortcut neemt eventueel leeg statiegeld gratis mee terug.
 5. Waar en wanneer kan ik mijn bestelling afhalen? Dat kan op maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur bij Willemspoort 104 maar let op: dit is alleen aan te raden als je met de fiets of lopend komt, parkeren is hier helaas lastig. 

Verpakkingsvrij en statiegeld

 1. Waarom verpakkingsvrij? Ik zou je liever willen vragen: waarom niet? Dagelijks worden er zó ontzettend veel plastic, aluminium en papieren bakjes, zakjes, dekseltjes en wat al niet meer na één keer gebruikt te zijn weggegooid. Superslecht voor het milieu maar ook totaal onnodig als we allemaal ons eten verpakkingsvrij zouden bestellen. Wij zorgen met alle liefde voor een heerlijke, verpakkingsvrije maaltijd voor jou.
 2. Waarom niet gewoon een biologisch afbreekbare verpakking? Nou, hierom (klik). Lang verhaal kort: "composteerbedrijven willen helemaal geen composteerbare plastics in hun gft-stroom, het breekt namelijk niet af" aldus Arjen Brinkmann, directeur BVOR in het gelinkte artikel. Ofwel, deze verpakkingen horen bij het restafval en worden samen met al dit andere restafval "gewoon" verbrand.
 3. Maar waar zit mijn eten dan in? Oke, we kunnen onze heerlijke lasagne of gezonde soepje natuurlijk niet in onze blote handen naar jou komen brengen. Bovendien moeten we ook op de hygiëne letten. Wij verpakken ons eten in mooie glazen (weck)potten, flessen en ovenschalen met deksel. Hiervoor betaal je statiegeld. Wij zorgen ervoor dat alles weer brandschoon wordt zodat we het weer kunnen gebruiken voor volgende maaltijden. Net als het restaurant dat ook doet met hun servies als je daar gaat eten :) 
 4. Kopen jullie je producten ook verpakkingsvrij? We proberen zo veel mogelijk verpakkingsvrij te kopen en indien dit niet mogelijk is, in elk geval in zo groot mogelijke verpakkingen zodat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt wordt. Het feit dat we de bereide maaltijden niet verpakken in wegwerpbakjes scheelt al de helft en uiteindelijk willen we volledig verpakkingsvrij worden!
 5. Hoe zit het met het statiegeld? Bij elk gerecht staat hoeveel statiegeld er berekend wordt. Wanneer je weer eten bestelt bij Bienie Kookt lever je bij ontvangst van je nieuwe maaltijd(en) je lege verpakkingen in, dit statiegeld wordt met je volgende bestelling verrekend. Wil je niet meer bestellen bij Bienie Kookt? Op dezelfde manier waarop je je statiegeldverpakkingen hebt gekregen kun je het ook weer inleveren. Natuurlijk mag je de mooie ovenschalen en potten ook gewoon houden, je hebt er immers al voor betaald.

 De maaltijden

 1. Hoelang kan ik een maaltijd bewaren? We raden aan om je maaltijd uiterlijk twee dagen na ontvangst te consumeren. De meeste gerechten kun je op de dag van ontvangst invriezen, deze zijn dan twee maanden houdbaar. (Let op: de ovenschalen zijn geschikt voor de diepvries, de weckpotten niet, doe het eten in dat geval even in een bakje dat geschikt is voor de diepvries).
 2. Hoe kan ik de maaltijden opwarmen? De meeste maaltijden kun je in de oven of magnetron opwarmen, maar de exacte manier van bereiden staat bij het gerecht vermeld.
 3. Hoe groot zijn de maaltijden? De portiegroottes van de hoofdgerechten zijn meestal 400 gram, de soepen 200 gram, de salades 350 gram en de desserts 90 gram. De exacte portiegrootte staat bij het gerecht vermeld. 

Doneren

 1. Hoe doneren jullie? Wij werkensamen met Quiet Nederland. Per verkocht hoofdgerecht doneren wij een maaltijd aan iemand die leeft in armoede, Quiet zorgt dat deze maaltijden goed terecht komen.

Bienie Kookt

KvK 76367576

 

BienieKookt@gmail.com

 

Willemspoort 104

5223 WV Den Bosch

Bapao

 • Verzending door Red je Pakketje op maandag t/m vrijdag tussen 17.30 en 22.30 uur.
 • Eerstvolgende bezorgdag is 26 november. Pre-order nu en krijg een gratis Specumelt bij je bestelling!
 • Bezorgkosten €6,95, gratis bezorging vanaf €49,-.

Maaltijdservice

 • Verpakkingsvrij.
 • Bezorging per fietskoerier, alleen in Den Bosch.
 • Vóór 12.00 besteld, de volgende dinsdag of donderdag bezorgd.
 • Bezorgkosten €6,95, gratis bezorging vanaf €49,-.